Пристолична сільська територіальна громада


Меню сайту
Погода
Щасливе
РЕКЛАМА
сайти
ПОШУК НА САЙТІ
Вхід
 
Головна » 2012 » Травень » 5 » Цифрове ефірне телебачення в Щасливому
21:50
Цифрове ефірне телебачення в Щасливому

Цифрове ефірне телебачення формату DVB-T2, як Вам можливо відомо, повинно поновністю замінити теперішнє класичне аналогове телебачення на території України у 2015 році (хоча є підстави, що це може відбутися у 2013 році). Як впроваджується даний формат телебачення та інші "бюрократичні" моменти ми не будемо розглядати, а натомість зробимо огляд процесу підключення до нього та які телеканали можна переглядати в Щасливому.
Для приймання цифрового сигналу необхідно між простою дециметровою антеною та телевізором підключити спеціальний пристрій - телетюнер стандарту DVB-Т2. На даний час (травень 2012р.) підходять лише тюнери (ресивери)
TRIMAX TR-2012HD та Strong SRT 8500, які сертифіковані оператором цифрового телебачення ТОВ "Зеонбуд".
4 травня мною була прийнята спроба купити один з даних ресиверів у супермаркетах "Ельдорадо" та "Фокстрот" біля м.Харківська. В одному з магазинів повідомили, що ресивера формату DVB-Т2 немає та намагалися продати застарілі моделі формату DVB-Т1, на що я ввічливо відмовився; в іншому їх також не було. Ресивери DVB-Т1 не підходять для перегляду даного DVB-T2 формату телебачення!
Як завжди, на висоті виявився Харківський радіоринок. На декількох "точках" продавалися ресивери Trimax TR-2012HD за ціною 590грн., ресиверів Strong SRT 8500 не було на ринку. Відповідно мною був вибраний ресивер Trimax TR-2012HD. Продавець розпакував ресивер та продемонстрував його дію шляхом підключення до телевізора та перегляду телеканалів (відповідно і Вам раджу перевіряти на місці купівлі ресивер). Разом з ресивером було надано інструкцію (з відміткою про купівлю для гарантійного обслуговування), провід "тюлпан-тюльпан", блок живлення, дистанційний пульт та дві батарейки. Враховуючи особливості власного телевізора, мною було придбано провід "скарт-тюльпан" вартістю 20грн., довжиною 1,2м. Відповідно, перед купівлею ресивера (тюнера), перевірте на телевізорі, які "розйоми" присутні для підключення тюнера до телевізора.
Після підключення ресивера до телевізора та самого ресивера до дециметрової антени, в автоматичному режимі було проскановано та знайдено близько 40 каналів теперішнього формату  DVB-Т2 та застарілого DVB-Т1. Перелік каналів у форматі DVB-Т2 Ви можете переглянути за наступним посиланням - http://www.efirt2.tv/perech_telekanali_ukr.html. Дециметрова антена
виведена назовні,
не підключена до підсилювача сигналу, направлена на Київ та знаходиться на рівні третього поверху по вул.Л.Українки 22. Хоча, антена може знаходитись у кімнаті та необов’язково купувати спеціалізовану антену для цифрового телебачення.
Частина каналів DVB-Т1 формату не відтворювали нормально картинку, канали у форматі  DVB-Т2 відтворювалися чітко та якісно (на рівні зображення супутникових каналів). Деяка частина цих каналів виявилася просто "інформаційним сміттям" або знаходяться в тестовому режимі і, відповідно, мною було їх просто вилучено.
На мою думку, власникам супутникових антен недоцільно купувати дані ресивери. Сподіваюся, що дана інформація стала для Вас у нагоді та приємного перегляду улюблених програм!

Переглядів: 2774 | Додав: Адміністратор
Всього коментарів: 0

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Щасливе © 2024